Namai | Biografija | Koncertai | Diskografija | Muzika | Eilės | Galerija | Svečių knyga | Blog | Kontaktai

 
 

/akordai/
/deutsch seite/

/grupė Airija/

Bendruomenė

Nojus Facebook
nojus.frype.lt
myspace.com/nojus

  /Biografija/ NOJUS - vokalas, gitara,
                                muzika, žodžiai

     NOJUS  ASTA  WIDMA  LORENAS


  Darius Mileris NOJUS gimė 1972 m. balandžio 5 d. Alytuje, Stasytės ir Petro Milerių šeimoje. Turi du brolius Vygandą ir Algimantą. 1979-1990 m. mokėsi Alytaus 7-ojoje vid. mokykloje, kur 1988 m. pradėjo savo muzikinę karjerą. (Plačiau apie mokyklinius metus - netrukus).
     Gitara groti pradėjo pabuvojęs Pauliaus Širvio kūrybos vakare,kur skambėjo dainos,akomponuojamos akustine gitara. Pirmas gitaros mokytojas buvo Dariaus brolis Algimantas.
     Pirmąją grupę sukūrė mokykloje 1988 m.,kurios pavadinimas keitėsi kas mėnesį,o kūrybiniuose ieškojimuose blaškėsi nuo akustinės muzikos iki punk roko.Pirmas grupės koncertas įvyko 7-oje vid. mokykloje 1989 m.pavasary, į kurį susirinko apie 200 žm. Grupė daugiausia grodavo mokykliniuose "žiburėliuose".
     1989 m. grojo grupėje "Golgota" thrash metal.
     1989 - 1990 m. Alytaus aukštesniojoje verslo mokykloje,tuometiniame politechnikume, sukūrė hardroko grupę "Diamond" ir pradėjo aktyviau koncertuoti. 1989m. dalyvavo konkurse "Žemaitijos taurė" Telšiuose.1990m. įrašė pirmus savo įrašus su grupe.
     1990 m. rugpjūčio 29d. nepriklausomoje D.Šalkausko namų įrašų studijoje "Narvas" įrašė pirmąjį savo solinį albumą ""memento mori". Dauguma šio albumo dainų buvo perrašytos 1998m. ir įtrauktos į solinį albumą "Vardas".
     1990 m. bandė dainuoti grupėje "Audi". 
     1991 m. grojo grupėje "Vynas", įrašė albumą "Sudie".
     1992 m. pasivadino Nojum ir dalyvavo jaunųjų dainuojamosios poezijos atlikėjų konkurse Druskininkuose, kur tapo laureatu.
     1992 m. rugsėjo 16d. kartu su Kostu Radlinsku ir Robertu Kondratavičiumi sukūrė grupę, kurią vėliau pavadino..."Airija". Ir prasidėjo...
     Grupė yra surengusi keturis turus per Lietuvą:
      1994 m. po albumo "Yra" išleidimo, 
      1995 m. - "Airija Yra Čia", 
      1996 m. - "Nuotraukos iš seno albumo",
      1997 m. - "Pasaka".
     1995 m. AIRIJA kartu su grupės FOJE muzikantu Darium Buroku paruošė bendrą Grunge muzikos projektą , kuris pavadintas FAI`R, ir koncertavo su grupe MEMORIES GARDEN (Vengrija).
     1995 m. AIRIJA kartu su Kauno mažuoju teatru sukūrė muzikinį spektaklį "Nuotraukos iš seno albumo". Toks teatro ir roko susijungimas buvo pirmasis Lietuvoje ir buvo pripažintas originaliausiu metų projektu (Fortūna`96). 1995 m. spaly grupė koncertuoja Paryžiuje klubo "Scrive International" kvietimu.
1996 m. įrašytas akustinis AIRIJOS koncertas "Yra Čia" Lietuvos televizijoje.
     Grupė yra sugrojusi daugiau kaip 350 koncertų
ir koncertavusi Prancūzijoje, Lenkijoje ir Rusijoje.
     2000 m. gruodžio mėn. grupė "Airija" iširo ir NOJUS tęsia solinę veiklą.
     NOJAUS muzika - skausmo ir džiaugsmo terapija, jungianti žmones.
            

         Apdovanojimai ir laimėjimai:

     "Sparnai`93" - II vieta;
     "Pačių blogiausių grupių festivalis`93" - laureatai; 
     "Aukštaitija`93" - laureatai;
     "Bravo`93" - "Metų atradimas";
     "Metai`95" - "Metų roko grupė";
      MCM TV (Prancűzija) Europos videoklipų konkurse klipas "Į save per save" papuolė į trejetuką kaip "Geriausias mažo biudžeto videoklipas";
      1997 m. grupei AIRIJA įteikta Alytaus m. kultūros premija;
      "Miesto sodas`99" (Kaunas) - II vieta;
     
Alytaus mst. “Metų žmogus” jaunimo tarpe (1998);
      Išrinktas į žinomiausių Alytaus mst. žmonių devintuką (1999).
      
   Diskografija
     Su grupe AIRIJA:
        "YRA" (1994);
        "ČIA" (1995);
        "YRA ČIA" (1996);
        "PASAKA" (1996);
        "NAUJAS" (1998).
      Soliniai albumai:
        "VARDAS" (1998);
        "RYTAI" (2000);
        "SAUGOK" (2002).
Viskas apie grupę  AIRIJA >>

 

Namai | Biografija | Koncertai | Diskografija | Muzika | Eilės | Galerija | Svečių knyga | Blog | Kontaktai


2011.10.15
Copyright © 2001-2011 Nojus | Visos teisės saugomos.